Echtscheiding

Als u te maken krijgt met een echtscheiding komt vaak alles tegelijk. Uw wereld staat emotioneel en praktisch op zijn kop: wat overkomt u? Wat gaat er gebeuren? Wat moet u gaan doen? Hoe komt de toekomst eruit te zien? Is er straks nog geld, een woning? Waarom doet die ander mij dit aan? Terwijl u emotioneel vaak helemaal door elkaar geschud wordt, wordt tegelijk van u verwacht, dat u nuchter, zakelijk allerlei kwesties gaat regelen. Dat is bijna een onmogelijke opgave. En toch komt u daar in een echtscheiding niet onderuit.

Ik zie het als mijn opdracht om u zo goed mogelijk door deze verwarrende, chaotische toestand heen te helpen. Door ook aandacht te geven aan de emotionele kanten van de echtscheiding, door daarvoor ook ruimte te proberen te creëren, door praktische adviezen te geven, door mee te denken. Alles in de hoop, dat u na afloop terug kunt kijken met het gevoel, dat u hoe dan ook uw echtscheiding goed geregeld heeft.

Als de verhoudingen zo sterk verslechterd zijn, dat u het alleen moet opnemen tegen uw partner van wie u gaat scheiden, is vaak een rechtszaak bij de rechtbank niet te vermijden. In zo’n echtscheiding komt u snel nog negatiever tegenover elkaar te staan dan u al stond. Maar ook dan zoek ik met u en voor u naar een aanpak, die overleg en oplossingen eerder bevordert dan dat die de haat en nijd aanwakkert.